Tuesday 7 October 2014

Timebomb

Ο έρωτας.

Μην τον φοβάσαι γλυκό μου.

Να τον κοιτάς ατρόμητος στα μάτια και να του μοιράζεις χαμόγελα όλο νόημα. "Καλωσόρισες!" να του ψιθυρίζεις παιχνιδιάρικα και να τον αφήνεις να περάσει, να τον κεράσεις ένα ποτό, ένα τσιγάρο, ένα κάτι.

Να μην τον φοβάσαι μικρέ.

Να βλέπεις τον έρωτα και να γελάς, να φωτίζεις ολόκληρη την πόλη με την χαρά σου. Να βλέπεις σε αυτόν τη ζωή σου όλη μετά το άγγιγμα του. Έτσι πρέπει. Κι ας σου αφήσει ένα οδυνηρό σημάδι μετά.

Να μην φοβάσαι τον έρωτα.

Να τον αφήνεις να περάσει, με τα παπούτσια ακόμα λασπωμένα, να βρομίσει λίγο ακόμα τη καρδιά σου. Κι ας είναι ήδη καταπονημένη. Κι ας φοβάσαι πως στο επόμενο χτύπημα θα σπάσει.

Οι καρδιές για να τις σπάνε οι έρωτες φτιάχτηκαν. Ξανακολλάνε μην ανησυχείς - με πέντε-έξι ποτά και μερικά Marlboro. Από εκείνα τα σκέτα και τα βαριά που σου καίνε τον λαιμό όπως κάποτε ο έρωτας έβαζε φωτιές στο σώμα και στα σωθικά σου.

Μην τον φοβάσαι τον έρωτα χαζέ.

Να τον δίνεις, να τον μοιράζεις απλόχερα, χωρίς κανένα δισταγμό, να ενδίδεις σε όσα σε προστάζει.

Ξέρει καλύτερα αυτός.

Έρωτας είναι, μην μπερδεύεσαι. Χάνεται όταν φιλτραριστεί για να ταιριάξει σε οποιοδήποτε μοτίβο ενός παράφρονου μυαλού, όταν αναλώνεται σε αναίτια παιχνίδια. Δεν έχει αύριο, δεν έχει τίποτα παρά το εδώ και το τώρα και δεν επιθυμεί παρά να το τυλίξει γλυκά στις φλόγες - φλόγες που μόνο ο χρόνος θα σβήσει, όχι εσύ και η λογική σου. Έτσι μόνο θα τις θεριέψεις και θα χαραχτούν βαθιά στην ψυχή σου - φαντάσματα που θα επιστρέφουν σε κάθε ένα από εκείνα τα βράδια που θα αναζητάς το αλκοόλ για να κάνει το κεφάλι σου να γυρίζει. 

Μην φοβάσαι τον έρωτα γελοίε.

Τις νύχτες σου μακριά του να φοβάσαι.

xoxo,
FluffyUnicorn

No comments:

Post a Comment