Tuesday 18 October 2016

Time Exists Only to Betray Us


Ο χρόνος είναι άχρονος - πόσο συχνά μπορεί να σου έρχεται αυτή η έκφραση στο μυαλό. Οι εβδομάδες μοιάζουν με μήνες ή συχνά μονάχα με στιγμές; στο τέλος όμως θα μείνει μόνο η λήθη. Η λήθη παρέα με μερικές διαστρευλωμένες αναμνήσεις, να σου θυμίζουν πως υπήρξαν στιγμές ζωής, έρωτα, χαράς και θλίψης πριν φτάσεις εδώ που είσαι τώρα: ένα μάλλον σαπισμένο κουφάρι στο νεκροκρέβατο του - ειδικά όταν έρθει σε σύγκριση με όσα υπήρξαν στις εναπομείναντες αναμνήσεις.

Η μνήμη, η μνήμη, η μνήμη. Γριά και ανύμπορη, ανίκανη να μας βοηθήσει. Πάντα όμως έτοιμη να αποπειραθεί να μας πνίξει στα δικά της μονοπάτια; ακατανόητα και μυστήρια, ελπίζοντας μάλλον να μας οδηγήσει ήσυχα στην ολοκληρωτική της απουσία. Και δεν υπάρχει διαφυγή.

Αναρωτιέμαι ακόμα μικρέ αν εν τέλει αυτό επιθυμούσες. Να χαθούμε; να παρασυρθούμε στα μονοπάτια μιας αδίστακτης μνήμης και ενός αδήφαγου χρόνου, να παρασυρθούμε μέχρι να φτάσουμε μακριά ο ένας από τον άλλον και να ξεχαστούμε σε μια θάλασσα αναμνήσεων. Κάπου εκεί είμαστε ήδη εξάλλου - εσύ με το εγώ σου αλώβητο και εγώ να συλλέγω αχόρταγα στιγμές.

Στο τέλος σε ενδιέφερε να εξισώσεις τον έρωτα με όσα πίστευες πως σου αξίζουν. Παιδιάστικα - και αυτό είναι που σε κάνει μικρό εξάλλου - να μειώσεις τα πάντα, να προστατευτείς και να προστατέψεις έναν καλοσχεδιασμένο μικρόκοσμο, διαστρευλώνοντας στην πορεία κάθε κίνηση και κάθε λέξη. Όλα να έρθουν κομμένα και ραμμένα στα δικά σου μέτρα και σταθμά, όπως εσύ τα θέλεις - δεν σε νοιάζει τίποτα πέρα από το εγώ σου. Όλοι οι άλλοι δεν είναι παρά ασήμαντοι, κλεισμένοι απέξω να χτυπούν πόρτες ενώ εσύ κοιτάς αφ'υψηλού -

Ας πεθάνουν, ας πνιγούν στις τάφρους του κάστρου που περίφανα έχτισες ενώ εσύ κάθεσαι περίτρανα στον θρόνο σου.

Σαν να σε βλέπω όμως; αργά ή γρήγορα (ψέματα πάλι, αργά θα είναι) δεν θα είσαι παρά ένα κουφάρι που απεγνωσμένα θα σέρνεται στην πύλη του ενός σκονισμένου κάστρου, μήπως και προλάβει έστω και για λίγο να ακουμπήσει όλα όσα έχασε.

xoxo,
FluffyUnicorn

P.S.#1: There's always hell to pay.

P.S.#2: Βλέπεις δεν θέλησα τίποτα από εσένα πέρα από όλα όσα είχες - και οτιδήποτε άλλο θα έμενε μετά.


No comments:

Post a Comment